Islamitisch Cultureel Centrum Houten (ICCH) heeft een ANBI status. Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een instelling die het algemeen belang dient. Jouw donatie of gift is fiscaal aftrekbaar. Hierdoor kun je jouw donaties aftrekken onder het deel "giften" bij het invullen van de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Een belangrijk deel van de donaties krijg je dan terug omdat hier geen belasting over verschuldigd is.

Er zijn 2 soorten giften:

Gewone giften

Op jouw aangifte formulier van de belastingdienst kun je bij de vraag "giften" de donaties aan het Islamitische Cultureel Houten opgeven. Hierbij geldt er een minimum drempel van 1 % van het zogenaamde drempelinkomen en een maximum (plafond) donatie van 10% van het drempelinkomen. Het drempelinkomen is het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder jouw persoonsgebonden aftrek. Meer details en info kun je vinden op de site van de belastingdienst, via de onderstaande link.

Giften aan goede doelen

 

Periodieke giften

Je kunt periodieke giften doneren. Dit kun je ook voor de maandelijkse contributies regelen. Hierbij is er geen minimum drempel van toepassing. Om deze drempel te vermijden dien je 5 jaar lang ieder jaar een afgesproken bedrag te doneren. Meer mag ook. Dit dient contractueel vastgelegd te worden met het Islamitisch Cultureel Centrum Houten. Hiervoor is een standaard formulier beschikbaar. Periodieke giften kunnen fiscaal gezien tientallen procenten voordeliger zijn dan eenmalige giften. Meer details en info kun je vinden op de site van de belastingdienst, via de onderstaande link.

Overeenkomst periodieke giften

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. De geldende wetgeving van de Belastingdienst is van toepassing.

Casco Nieuwbouw

2025 start bouw insha Allah