Alhamdoelillaah! De benefiet van Moskee Houten heeft op 13 t/m 15 december 2019 ruim 100.000 euro opgeleverd.
Vele broeders en zusters uit Houten en uit het hele land hebben met hun gulle donaties hieraan bijgedragen.
Moge Allaah voor hen en voor iedereen die op zijn/ haar manier de benefiet mogelijk heeft gemaakt de mooiste huizen in Djannah bouwen en barmhartig voor ze zijn in dunja en agira. 

Ameen, ameen.

Met een deel van de benefiet opbrengst (33.000 euro) kan in januari 2020 de grond afbetaald worden. 
De rest van het bedrag is een eerste inzameling voor de nieuwbouw.

Tijdens de afgelopen en gezegende maand Ramadan hebben broeders en zusters uit het hele land, maar vooral uit Utrecht en omgeving een totaal bedrag van 60.000 euro aan Moskee Houten gedoneerd.
25.000 euro is via internet bankieren, website en tikkies gedoneerd. 35.000 euro is ingezameld bij Moskeeën in het hele land.

Wij danken alle broeders en zusters die hebben gedoneerd en alle broeders en zusters die hebben ingezameld. Moge Allaah hun goede werken rijkelijk belonen. Wij danken alle Moskeeën die ons dit jaar en/ of vorig jaar hebben gesteund en ruimte gaven om tijdens de Ramadan in te zamelen.

Onze dank gaat o.a uit naar: 

  • Moskee Sayidina Ibrahim in Kanaleneiland
  • Moskee Essalaam in Hoograven 
  • Moskee Zeist
  • Omar Farouk Moskee in Overvecht
  • Moskee Abi Bakr Essaddik in Zuilen
  • Moskee Leidsche Rijn

 

Doneren kan je direct op deze website doen, klik hier

Met instemming van Allaah swt heeft de Houtense Moslimgemeenschap voor het eerst in haar geschiedenis een Moskee gerealiseerd.

De broeders en zusters in Houten kunnen nog jaren gebruiken maken van dit gebouw totdat de definitieve Moskee gebouwd is.
Daar hopen we met hulp van Allaah binnen 5 jaar mee te starten.
Het tijdelijke gebouw staat op onze eigen grond van 2000m2.

De grond hopen we binnen een jaar af te betalen zodat we kunnen inzamelen voor de definitieve Moskee.
1 m2 Moskeegrond kost 150 euro.
Doneren kan je direct op deze website doen, klik hier.

Moge Allaah je in dit en vooral in het volgende leven rijkelijk belonen.

Macha Allaah! Ruim 12.000 euro hebben de zusters in Houten voor de Moskee opgehaald via de benefiet van 27 oktober. Het benefiet team van de zusters heeft er maanden aan gewerkt om de benefiet te organiseren. Moge Allaah hen, de andere zusters uit o.a. Zeist en Utrecht die hebben bijgedragen, alle donateurs en de broeders die de beveiliging hebben verzorgd, de beste beloning geven. Wij danken ook de vrijwilligers van het wijkcentrum Schoneveld voor het mede mogelijk maken van deze mooie avond. Deze prachtige benefiet opbrengst gebruiken we voor de afbetaling van onze kavel.

Het duurt insha Allaah niet lang meer voordat alle m2's zijn verkocht. Wees niet te laat! Koop nu een of meer m2's grond voor Moskee Houten.

Zie de barometer op de home pagina.

 

 

De Moslimgemeenschap in Zeist is op 27 mei voor ons zeer gastvrij en zeer vrijgevig geweest. Zowel het bestuur als meerdere Zeisterse Moskee leden hebben ons vanaf salaat Addohr tot aan Ishaa geholpen met het inzamelen voor Moskee Houten. 
 
De broeders in Zeist hebben op deze dag veel vierkante meters grond voor Moskee Houten gekocht en hebben daarmee onze droom een stukje dichterbij gebracht.

Wat een prachtige benefiet!
Niet alleen vanwege het hoge bedrag, dat ver boven onze verwachting is, gezien onze kleine gemeenschap.
Het was ook prachtig om als broeders en zusters tijdens deze gezegende maand Ramdan bij elkaar te zijn. We hebben genoten van de onderlinge verbroedering.
Mooi om te zien dat broeders bij de iftaar eerst andere broeders bedienden voordat ze zelf gingen eten, na een dag vasten.
We hebben macha Allaah een mooie, barmhartige gemeenschap. Wij hebben genoten van de aanwezigheid van onze kinderen en hun samen zijn.
Onze Moskee bouwen we voor ons zelf, maar ook met name voor hen.
 

Broeders en zusters, op deze prachtige kavel komt insha Allah een prachtige Moskee te staan. Hoeveel vierkante meters ga jij kopen en investeren in jouw toekomst? Het Islamitisch Cultureel Centrum Houten en de Gemeente Houten hebben de kavel koopovereenkomst ondertekend op 29 maart 2018. De aanbetaling is door de Houtense Moslimgemeenschap opgebracht en wordt binnen enkele weken overgemaakt. Het resterende bedrag wordt insha'a Allah o.a. via deze website ingezameld. Verder zijn de voorbereidingen voor andere inzamelacties bij o.a. andere Moskeeen in volle gang.

Casco Nieuwbouw